Cum să verificați dacă dispozitivul dvs. Android acceptă noile actualizări (Seamless Updates)

Cum să verificați dacă dispozitivul dvs. Android acceptă noile actualizări

     Android Nougat a introdus suport pentru noile actualizări (Seamless Updates) cu sistemul de partiții A / B. Dispozitivele care acceptă noul sistem de partiții au două seturi de partiții, a_slot și b_slot. Termenul “Seamless Updates” este folosit deoarece toate actualizările sunt acum descărcate în slotul inactiv. Când un utilizator repornește pentru a termina instalarea, dispozitivul trece fără probleme la slotul inactiv, eliminând astfel timpii de întrerupere. Datele de utilizator sunt partajate între partiții.

     Partițiile A / B au un set de avantaje și dezavantaje. Primul avantaj este că dacă o actualizare nu este instalată corect, dispozitivul poate pur și simplu să treacă la celălalt slot (de exemplu, dacă actualizarea este instalată în fundal la b_slot, atunci dispozitivul va reveni la a_slot) și erorile de boot vor fi evitate. Al doilea avantaj este că utilizatorii nu mai văd ecranul “Android se actualizează…“ (“Android is upgrading…”). După terminarea instalării, dispozitivul repornește în mod normal.

     Pe de altă parte, sistemul de partiție A / B prezintă dezavantaje semnificative. Aceasta sporește spațiul de stocare folosit al unui dispozitiv deoarece există acum două seturi de partiții. Creșterea stocării poate să nu fie importantă pe dispozitive care au o cantitate mare de stocare internă. Problema mai importantă aici este faptul că partițiile A / B s-au dovedit a fi un impediment pentru dezvoltare pentru mai multe dispozitive, inclusiv Google Pixels de primă generație, Forța Moto Z2 și Xiaomi Mi A1.

     Până acum, câțiva producători de dispozitive Android au optat pentru utilizarea sistemului de partiții A / B. În afară de Pixel-urile de la prima și a doua generație Google, exemple de dispozitive care utilizează sistemul de partiții includ: Moto Z2 Force, Essential Phone și Xiaomi Mi A1.

 

Cum să verificați dacă dispozitivul acceptă actualizări fără sudură A / B

     Utilizatorii pot verifica cu ușurință dacă dispozitivul lor Android suportă noile actualizări (Seamless Updates), executând următoarea comandă în ADB shell sau într-o aplicație Terminal Emulator.

Comanda : getprop ro.build.ab_update

Acest lucru va reveni la adevărat dacă dispozitivul acceptă partiții duale.

 

 

evomag.ro

 

 

 

     Alternativ, puteți utiliza și aplicația Treble Check din Magazin Google Play. În afară de informarea utilizatorilor despre faptul că Treble Check este suportat sau nu, aplicația informează de asemenea utilizatorii dacă dispozitivul are partiția de sistem numai A sau sistemul de partiții A / B utilizat pentru actualizări fără întreruperi.

 

 

 

bestkids.ro

 

 

 

 

Please follow and like us:
12

Despre Manager BSP

I am myself a man who can create blogs in wordpress

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Donație

  0€ of 1€ raised
  Select Payment Method
  Personal Info

  Billing Details

  Terms

  Donation Total: 2,00€